6.8.98

Kristiansand - Hokksund - Haugastøl - Ustaoset

Klokka ringer 05.45, og det er ikke så lett å stå opp... Var ikke i seng før kl. 01 i dag tidlig, men jeg får prøve å ta det igjen på toget. Jeg blir kjørt til stasjonen, og med all bagasjen var ikke det noen ulempe. Sykkelen hadde jeg sendt oppover den fjerde, altså 48 timer før. NSB garanterer da at sykkelen skal være fremme til du kommer etter. Etter å ha kjøpt billetten klarer dama i skranken å si: Så leverer du bare sykkelen i ekspressgods! Av tidligere erfaring vet jeg at bagasje kan følge meg som kunde fra Phuket i Thailand til Kristiansand i Norge på under 30 timer. Da blir dette patetisk NSB! Ikke nok med det! Jeg måtte sende sykkelen til Haugastøl, da det ikke var godsekspedering på Ustaoset stasjon...

Nok om det. På stasjonen finner jeg ut at stropp til å ha over "tuben" er glemt, men dette får jeg sikkert tak i på en bensinstasjon. At det var dårlig med bensinstasjoner på Haugastøl skulle jeg få vite senere.

Toget gikk i rute fra Kristiansand 7.02, og jeg skulle foreta togbytte på Hokksund 11.00. Selv med dårlig søvn klarte jeg ikke å sove på toget. Kjøpte både Vi Menn og Dagbladet. Sammen med første matpakke gjorde dette at tiden gikk ganske fort... Selvfølgelig korresponderer ikke togene noe særlig, så det ble 47 minutter med venting på Hokksund stasjon. Stasjonen så ut som alle andre stasjoner, og tiden løp ikke akkurat.

11.47 er det avgang fra Hokksund stasjon. Jeg leser litt i Forsyth's "Krigens hunder", og har det egentlig veldig koselig. Under hele turen har det vært overskyet, men opphold. Ved Hønefoss ble det gløtt av sol, og det siste værvarselet jeg har sett lover bra. Toget ankommer Haugastøl 15.20. Nå har været skiftet til lett regn, og det ligger tung tåke i fjellene. Var det dette jeg hadde håpet - NOT!

På stasjonen blir det skifte til regntøy og overtrekkssokker. Sykkelen min står overhodet ikke alene, men etter litt tid finner vi den. Bagasjen går greit å plassere, selv uten stropp. Henger bare hempa på tuben over setet. De elleve kilometerene til Ustaoset går forsåvidt greit, men det er en våt opplevelse. På Ustaoset er det bensinstasjon, og her har de stropp! Ustaoset Høyfjellshotell er skikkelige saker, og jeg får tildelt et flott familierom. Nå er det bare å vente på resten av familien: mor, far og onkel. Sammen skal vi sykle til Voss på tre dager.

I ventetiden ble det kylling på Ustaoset kro som middag. På hotellet var det badstu, og så var det bare å slå seg ned i salongen med nye doser av Forsyth.

Resten av familien ko utpå kvelden. Etter litt TV-titting legger onkel og undertegnede seg på hemsen, mens mor og far tar dobbeltsenga. Det ble en tidlig kveld...

Dagens distanse: 11 km

Neste dag.


Aktuelle nettsteder:


Disse sidene ble laget høsten 1998 av Lars Verket.