10.8.98

Kinsarvik - Rosendal

Denne dagen begynte litt skjevt. Sov litt rykkete første natt i telt, og frøs litt. Posen skulle ha komforttemperatur til -7 grader, men dette er sterkt overvurdert. Jeg brukte til og med lakenpose. Det kan ikke ha vært noe særlig kaldere enn 2-3 varmegrader tror jeg. Enten er jeg ei skikkelig pyse (mye mulig), eller så kan du legge til 10 grader på temperaturen i brosjyren.

Da jeg handlet frokost fant jeg ut at det enten var 40 minutter eller 2.40 til neste ferje. Dermed fikk jeg det VELDIG travelt. Frokosten ble inntatt stående, og teltet pakket ned med morgendugg. Rakk fergen med 5 minutters margin, og kompletterte frokosten der. Fra ferga var det igjen oppover - mye oppover. Jeg møtte veggen skikkelig et sted i disse kneikene, men hadde bestemt meg for å nå Rosendal.

På den neste ferja traff jeg et hyggelig tysk ektepar. I det hele tatt er det mange tysktalende i fjord-Norge!

Denne dagen var det vanskelig å kle seg, selv om det var lettskyet og vindstille. Det kuperte terrenget gjorde at jeg frøs nedover, og kokte oppover. De neste 40 kilometrene ble meget slitsomme...

Nydelig utsiktBILDE: Slitsomt var det, men også veldig nydelig. Når syra hadde festet seg i beina, og blodsmaken kjentes i munne - da var det godt med en pust i bakken. Når en i tillegg har en slik utsikt, går det å komme seg videre...

Neste gang skal jeg også ha med lommelykt. Det er nemlig ikke så veldig kult å stoppe midt inne i tunnelen, og ikke komme verken forover eller bakover... Dermed er det bare å vente på neste bil. Litt skummelt når en ikke vet hvor i veibanen en står.

Kom da til slutt frem til ferjeleiet, og måtte vente 50 minutter. Fikk god tid til å studere kart og sosialisere med to motorsyklister fra Rosendal. De hadde kjørt litt lengre enn meg - og startet i Ålesund samme morgen...

Nå hadde det skyet over, og svett tøy ble kaldt... Denne dagen gjorde at jeg reduserte ambisjonene om å sykle helt til Kristiansand. Målet var nå Stavanger.

I Rosendal losjerte en trett, sliten og litt utafor syklist seg inn på Rosendal Fjordhotell. Sjelden har en dusj vært så god! I middagssalen fikk jeg bord ved vinduet, og nøt solnedgangen over fjord og fjell. Middagen besto av biff med fløtegratinerte poteter! Unnet meg til og med en cola!

Har nemlig et hemmelig håp om å gå ned litt i vekt, og tror denne sykkelturen kan være en god start. I ettertid kan jeg bekrefte det! :)

Kvelden ble avsluttet med en rusletur i "Rosendal sentrum", og en tur i hotellets badstu. Personalet på hotellet var utrolig hyggelig, og hadde ikke sivilstanden vært som den er - kunne jeg ha fridd til flere av dem! :) Resepsjonsdama spurte til og med hvor jeg hadde syklet...

Nydelig utsiktBILDE: Det kan nesten ikke beskrives hvor deilig det var å legge seg ned denne kvelden... Før jeg kubba fullstendig, tok jeg et bildet av solnedgangen ut av hotellvinduet. Et nydelig sted.

Jeg har spurt om å få beholde rommet til 14 i morgen, så jeg kan få sett Baroniet i Rosendal. Så skal jeg forhøre meg litt på turistkontoret. Antagelig blir det motell etter 35 kilomter omtrent. Er nødt til å restituere kroppen litt.

Sovner fornøyd inn sammen med Forsyth.

Dagens distanse: 87 km

Neste dag.

Aktuelle nettsteder:

  • Baroniet i Rosendal
    Anbefales! Se neste dag.
  • Kvinnheringen
    Vil samtidig benytte anledningen til å hilse til Aasmund Taarn Sande, som jeg dessverre ikke traff denne gangen... Du bor i landets flotteste kommune!

Disse sidene ble laget høsten 1998 av Lars Verket.