11.8.98

Rosendal - Halsenøy

Lang morgen - nydelig frokost i 9-tiden. Så gikk turen til Baroniet i Rosendal. Her var jeg med på en guidet tur i bygningen. Fantastisk opplevelse! Visste du at Baroniet var skyld i at Sogn studentby ble bygget?

Baroniet i RosendalBILDE: Baroniet i Rosendal var en stor opplevelse! Før i tiden må det ha vært kjempestore forskjeller på fattig og rik...

Så gikk jeg til turistinfo for å få litt informasjon om ferjetider. Jeg rakk også litt sløving på hotellet før jeg tok fatt på syklingen igjen i to-tida.

På veienBILDE: Så gikk veien videre mot Halsenøy. Jeg hadde opplevd mye fint landskap på denne turen, men landskapet i Kvinherad kommune var helt spesielt! I nydelig solskinn seilte jeg avsted...

LandskapBILDE: Landskapet var ganske særegent.

VariasjonBILDE: ... og variert.

30 kilometer senere sto jeg på fjereleiet til Ranavik. Her fikk jeg selskap av ei meget snakksalig dame, og en som hadde fått seg litt mye. Vi så en kjempeflokk med noe dama trodde var grågjess.

Grågjess?BILDE: Her er grågjessene(?). Ved å forstørre bildet i scanneren har jeg prøvd å telle dem - tror det er nøyaktig 100 stykker - 50 på hver side...

Været var nå helt utrolig. Sommeren i år kan ikke fordømmes mye nok, men nå var det faktisk sol og vindstille. Kjempe!

Så syklet jeg 6 kilometer på vakre Halsenøy, til Halsenøy Gjestgiveri. Gikk en tur i området, før det ble nok en kyllingmiddag. Gikk tidlig til sengs, fordi fergen fra Halsenøy gikk grytidlig. Klokka ble stilt på 06.20.

Det er meldt pent vær i morgen, og jeg satser på å nå Stavanger, Sola eller Sandnes. Ferja går iallfall 07.45, så jeg har hele dagen. Tar en tidlig kveld med Forsyth.

Dagens distanse: 37 km

Neste dag.

Aktuelle nettsteder:


Disse sidene ble laget høsten 1998 av Lars Verket.