13.8.98

Ullandhaug - Sola - Sandnes - Kristiansand

Regnet startet under kveldsmaten i går, og jeg har hørt det plaske flere ganger i natt. Jeg sto ikke opp før det hadde sluttet, og da var det til gjengjeld sol. Spiste en rask frokost, før jeg låste meg ut.

Syklet tilbake til Solastrand, og tok en del bilder av utstillingen til Antony Gormley. Så syklet jeg via Sola sentrum til Sandnes. Her kunne jeg jammen bodd hvis det ikke hadde luktet sånn gjødsel overalt! :)

De tre sverdene i HafrsfjordBILDE: På vei fra Ullandhaug til Solastrand passerer jeg Hafrsfjord, og foreviger de tre store sverdene...

SykkelmekkaBILDE: Veikvaliteten var svært ujevn, men jeg tviler ikke et sekund på at strekket ved Hafrsfjord var turens beste. Det var bedre sykkelstier her, enn det var veier andre deler av turen...

FremmeBILDE: Endelig fremme ved utstillingen til Antony Gormley, denne dagen MED kamera! Sykkelen får seg en velfortjent hvil i nærmeste sanddyne.

Nedgravde mennBILDE: Det var ikke bare Solastrand som hadde skulpturer. Også på innsiden av gjerdet til flyplassen stod de!

NærbildeBILDE: Alle skulpturene er like, og slik ser de ut på nært hold.

PerspektivBILDE: Dette bildet er jeg veldig fornøyd med. På papirkopien er skulpurene mer røde, og dette bildet skal forstørres!

OversiktBILDE: Skulpturene var godt plassert utover Solastrand. Her et bilde mot midten av stranda.

VandalerBILDE: Heller ikke her får ting stå i fred. Denne skulpturen er blitt "rocka" opp av noen morsomme sjeler...

HvaBILDE: Utstillingen heter "Another place", og skulle stått til september 1998. Nå tror jeg dette er forlenget med ett år, så du har fremdeles mulighet til å beskue denne fantastiske utstillingen!

OversiktBILDE: Skulpturene danner "et tog" ut mot horisonten.

MangeBILDE: De er ikke så rent få heller! :)

Under gjerdetBILDE: Her er nok et bilde av skulpturene bak gjerdet - denne gangen tatt under gjerdet...

BevisetBILDE: Her er billedbeviset på at "I was there!"

Fra Sandnes stasjon sendte jeg sykkelen til Kristiansand, og dro videre til Havanna til fots. Der ble det dessverre ingen massasje, men boblebad, rutsjebane og badstu i fire timer. Det er heller ikke å forakte...

SelvportrettBILDE: Sandnes stasjon var også åstedet for turens siste selvportrett. Det er tatt inne på toalettet, der de hadde sånn "antisprøytelys". Jeg holder kamera foran meg, og tar bilde i speilet... :) Kul effekt!

Tilbake i Sandnes ble det et skikkelig måltid med kinamat!

Toget tilbake til Kristiansand skulle gå 19.49, men det kommer vel ikke som noen bombe hvis jeg sier det var forsinket. Faktisk hele 20 minutter. Før vi ankom Kristiansand var det økt til 30...

Togturen ellers gikk greit. Forsyth ble avsluttet, og selv om boken er fra 70-tallet kan den trygt anbefales.

Dagens distanse: 42 km

Tilbake til forsiden.

Aktuelle nettsteder:


Disse sidene ble laget høsten 1998 av Lars Verket.